FAQ

Algemeen

Welke Coronamaatregelen hanteren jullie?

Wij volgen de vanuit de overheid opgelegde richtlijnen van het RIVM tijdens de COVID-19-pandemie. 

Bij binnenkomst stellen wij u een aantal controle vragen. Deze kunt u ook digitaal beantwoorden voor binnenkomst. Hier hebben wij een scanbare QR code voor. 

Lees hier meer over ons Coronabeleid.

Wat zijn de openingstijden?

Onze openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 12:30 t/m 22:30 en zaterdag en zondag van 10:00 t/m 22:30. Tijdens vakanties en feestdagen hanteren wij speciale openingstijden.

Waar kan ik parkeren?

Er is een groot parkeerdeck op The Wall, je kunt het best parkeren op P3. De eerste 2 uur zijn gratis, daarna is het €1,- per uur. Bij het uitrijden kunt u zonder ticket en contactloos met uw pinpas betalen bij de slagboom.

Kan ik contant betalen?

Bij ons is het niet mogelijk om contant te betalen. Alleen met pinpas of creditcard.

Is er WIFI?

Voor alle bezoekers hebben wij gratis WIFI beschikbaar.

Hoelang van tevoren moet ik aanwezig zijn?

We raden je aan om ten minste 15 minuten voor de aanvang van jouw race aanwezig te zijn. Indien je niet gereserveerd hebt kan het zijn dat we je op enig moment moeten vragen om de locatie te verlaten, wanneer we over de door het RIVM voorgeschreven maximale capaciteit met inachtneming van de 1,5 meter afstand zitten. Indien je blijft eten, wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Moet ik online reserveren?

U hoeft niet vooraf online te reserveren. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij wel om te reserveren als u wilt komen racen.

Mag ik ook naar binnen als ik niet kom racen?

U bent ook welkom als u niet komt racen, echter kan het zijn dat wij met inachtneming van de 1,5 meter regel de maximale capaciteit bereiken. In dat geval kan het zijn dat wij de aanwezige personen die niet komen racen als eerste verzoeken het pand te verlaten. 

Geldt er een maximum gewicht om te kunnen racen?

Wij hanteren het advies van de maker van de racestoel, deze geeft en maximum van 122kg aan.

Racen

Is er een minimale leeftijd om te racen?

Wij adviseren de leeftijd vanaf 8 jaar, houdt rekening met de minimale lengte van 140cm.

Is er een minimale/maximale lengte om te kunnen racen?

De minimale lengte is 140cm. De maximale lengte is 210cm

Kan ik zelf een simulator kiezen?

Wij kiezen automatisch een simulator voor je. Boek je met meerdere mensen, dan is de kans zeer groot dat jullie naast elkaar zitten.

Is jullie locatie rolstoel toegankelijk?

Ja! Onze entree is geschikt voor rolstoelen, ook hebben wij een invalide toilet. Het gehele horecaplein en de vergaderruimte is toegankelijk. We bieden de mogelijkheid om van achter de simulator met een controller mee te racen, neem hiervoor contact met ons op.

Kan ik zelf een circuit kiezen?

Via de reserveringsmodule op de website kan je kiezen uit een aantal circuits, afhankelijk van de datum en tijd. Alleen als je een eigen Grid boekt via bijvoorbeeld een Privé Race of Bedrijfsuitje boekt, kun je zelf bepalen op welk circuit je rijdt en met welke instellingen.

Kan ik zelf het team of de coureur kiezen waar ik mee race?

In principe krijg je altijd een coureur en racewagen toegewezen. Op deze manier bevat en race altijd alle bestaande F1 teams en coureurs, wat natuurlijk wel zo realistisch is. Maak je geen zorgen over dat andere auto’s mogelijk sneller zijn, wij hebben de game zo geprogrammeerd dat alle auto’s en coureurs gelijk zijn. 

Boek je een eigen Grid via bijvoorbeeld Privé Race of Bedrijfsuitje, dan kunnen we meer maatwerk leveren. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Welke assists/hulpmiddelen staan aan in de game?

Wij maken standaard gebruik van amateur assists, dit om het zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken. Wil je graag je hulpmiddelen aanpassen dan kan dat. 

Ik ben YouTuber / Content creator en wil graag samenwerken.

Leuk! Je kan contact met ons opnemen via: utrecht@f1racingcentre.nl

Mag ik op sokken racen?

Ja dat mag, wel kunnen wij elk moment vragen om schoenen aan te houden.

Kan ik bij jullie stagelopen of werken?

Neem contact met ons op of bekijk ons actuele vacature aanbod.

Welke hardware wordt er gebruikt om te racen?

Wij maken gebruik van een super snelle gaming computer van HP Omen, een stuur en pedalen van Fanatec en een prachtig 4K scherm met hoge ververs snelheid. Via een headset van HP heb je contact met je tegenstanders en hoor je het geluid van de race. Onder de “motorkap” zit nog meer verstopt wat er o.a. voor zorgt dat je wind voelt in je gezicht tijdens het racen. Dit alles zorgt voor een ultieme race beleving.

Ik wil graag dezelfde simulator thuis, kan dat?

Dat kan! Neem contact met ons op via het contactformulier.

Hoelang duurt een race?

Wanneer je boekt, reserveer je voor een slot van ongeveer uur. Het uur bestaat uit een uitleg over de simulatoren en race, vrije training, kwalificatie, race en ceremonie. Afhankelijk van het circuit en de snelheid van de deelnemers per ronde kan het zo zijn dat je deelname wat langer of korter is.

Wat gebeurt er als de race niet volgeboekt is?

Er zijn 20 plekken beschikbaar per grid, als een grid niet volledig is volgeboekt kunnen wij ervoor kiezen om computergestuurde tegenstanders mee te laten doen. Zo race je altijd tegen alle tegenstanders. 

Restaurant

Hebben jullie op de menukaart ook vegetarische gerechten?

Ja, bekijk hier onze menukaart.

Hebben jullie ook kindergerechten?

Ja, bekijk hier onze menukaart.

Mag ik mijn eigen consumpties meenemen?

Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen, maar op ons horecaplein vind je een uitgebreid aanbod.

Kan ik ook catering laten bezorgen voor mijn bedrijfsuitje?

Neem hiervoor contact met ons op via utrecht@f1racingcentre.nl

Zakelijk

Kan ik bij jullie vergaderen?

Onze boardroom biedt ruimte aan ruim 25 personen in een vergaderopstelling en is voorzien van moderne apparatuur, zoals een 85" TV en een vergadertelefoon. Tijdens de bijeenkomst kunnen wij tevens voor diverse hapjes en drankjes zorgen.

Wil je buiten de openingstijden komen of heb je andere speciale wensen?

Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Ik wil graag een bedrijfsfeest bij jullie houden, hoe werkt dat?

Wij bieden diverse mogelijkheden, vanaf acht tot ruim 250 personen en zowel binnen als buiten de reguliere openingstijden. Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!